IJsbereiding

Het ijs wordt bereid met boerenmelk van Boerderij de Haan Hoeve.
De melk wordt vers van de boerderij gehaald en zonder voorbewerking naar de ijsmakerij gebracht.

De melk wordt hierna gepasteuriseerd, de machine verhit de melk tot 85 graden waardoor bacterien worden gedood en daarna in korte tijd teruggekoeld naar 5 graden. Tijdens dit proces worden de basis ingredienten zoals slagroom, suiker en bindmiddelen toegevoegd.
Nu blijft de mix een aantal uren rijpen op 5 graden.
Tijdens de rijpingstijd krijgen de grondstoffen de tijd om zich te binden waardoor een betere kwaliteit ijs ontstaat.

De basismix wordt uit de pasteuriseerketel getapt waarna de smaakpasta’s kunnen worden toegevoegd.
Daarna gaat de mix in de ijsmachine waarin het ijs wordt teruggevroren naar -9,5 graden.
Het ijs is dan nog zacht genoeg om stukjes chocolade, rozijnen en vruchten toe te voegen.


IJsmakerij de Haan
Herenweg 16
8435 WT Donkerbroek

  • 0516 521677
  • 06 22329056
  • ijsmakerijdehaan@gmail.com