Historie

1997   Gooitzen de Haan sr en zijn vrouw Froukje beginnen met de ijsmakerij, welke dan “de Fryske IIsbourkerij” wordt genoemd. Na 10 jaar met veel plezier ijs te hebben gemaakt dragen zij het bedrijf over aan zoon Gooitzen jr en zijn partner Monique.

2007    De allereerste ijscokar wordt door Gooitzen zelf gebouwd en hiermee verkoopt hij ijs op markten en braderieën.

2009   IJssalon Enjoy aan Herenweg 16 wordt geopend.

2012   Op de evenementen waar we met ijs staan hebben we kennis gemaakt met Blaauw evenementen service uit Appelscha. We zijn een samenwerking met Blaauw aangegaan en doen nu niet alleen meer ijs maar staan we ook met snackwagens op evenementen en kunnen een volledige catering regelen.

Sinds 2007 heeft de ijsmakerij een constante groei doorgemaakt, inmiddels zijn er 5 ijskarren waar we het noorden van het land mee doorgaan. Verder hebben we enkele vaste verkooppunten o.a. het Tipkantoor in Veenhuizen, tuincentrum Wiebe Westra in Haulerwijk, camping It Kroese Beamke in Bakkeveen en Aardbeienkwekerij Poelman in Zevenhuizen.

Er was veel belangstelling voor onze IJssalon en de reacties waren positief, het besluit om nu te stoppen met de ijssalon aan huis was niet makkelijk maar goed overwogen. We willen iedereen bedanken voor de klandizie en de positieve reacties die we in de salon gekregen hebben!

We willen ons weer volledig kunnen richten op ambulante ijsverkoop, wederverkopers en ijskar verhuur.

Wilt u ijs bestellen? Het kan op afspraak gehaald of evt. bezorgd worden.

 


IJsmakerij de Haan
Herenweg 16
8435 WT Donkerbroek

  • 0620052282
  • 06 22329056
  • info@dehaanijs.nl